Mores

Mores leren

Ik zal je mores leren’
 
Mijn vader sprak die woorden nogal eens naar mij uit als ik buiten de waarden van het gezin was getreden.
 
Mores of wel goede manieren gebruiken, is een belangrijk gedeelte van mijn opvoeding geweest. Het zijn de ongeschreven en geschreven waarden van het gezin, de familie en van organisaties. Mijn mores zit er diep in. Zo beantwoord ik altijd mijn mails, bel ik terug, geef ik acht op de noden van de ander, houd ik mijn rug recht bij het nastreven van doelen en omarm ik de waarden van de organisaties waar ik werkzaam mag zijn.
 
Is de mores na de komst van de corona pandemie veranderd? 
Dat denk ik wel en zo raar is dat niet. Zo gaf ik altijd een hand, kwam ik makkelijk in de ruimte van de ander en was (en ben) ik dol op de persoonlijker ontmoeting. (Met koffie)
 
Dat is nu anders en misschien, misschien is er wel veel meer anders. 
 
Gelukkig kan de ontmoeting weer. Een ontmoeting die nu anders is. Ik prefereer de Box en respecteer meer de ruimte van de ander. Ook bij anderen merk ik dat er meer gewaar zijn is op de ruimte van de ander. Zo is ook bij opstellingen de ander eerder dichtbij.
 
Corona zorgde ervoor dat veel sterker zichtbaar werd hoe wij digitaal met elkaar zijn verbonden. Die mogelijkheden omarmden we omdat ontmoetingen beter konden worden vermeden. Nu zijn we misschien wel in de mores dat we digitaal ontmoeten als het kan en fysiek ontmoeten als het moet. Corona dwong ons tot reflectie en het zou slim zijn om daarmee door te gaan. Om in teams de mores te onderzoeken, in het ‘samen’ de mores te onderzoeken. Vraagstukken die individueel zijn ontstaan te onderzoeken. Vraagstukken op rayonniveau te onderzoeken, etc., etc.,
 
Daarom op 17 november om 19.30 uur in centrum De Zin in Harderwijk een avond ‘Loopbaanopstellingen’ in het thema ‘De nieuwe Mores’

 Managers nodig ik ook uit voor een tafelopstelling van de span of control. Een werkvorm die, leert de ervaring, veel inzichten biedt.

Een loopbaanopstelling is een ruimtelijke weergave van een vraag die iemand heeft met betrekking tot de loopbaan. Andere deelnemers representeren in de ruimte aspecten met betrekking tot die vraag. Deze werkwijze leidt vaak tot verrassende inzichten, niet alleen voor de vragensteller. Ook voor de andere deelnemers aan de workshop.

Nieuwsgierig? Meer weten? Wil je als manager verwijzen? Neem gerust contact op via mail: karthurw55@gmail.com of bel  06 81764649

Deze mail door sturen naar mogelijke geïnteresseerden wordt op prijs gesteld. 

Praktisch
De workshop vindt plaats op 17 november 2021 van 19.30 uur tot 22.00 uur in Centrum ‘De Zin’, Stationslaan 32, Harderwijk. (inlopen vanaf 19.00 uur) Goed bereikbaar met de auto, parkeren kan gratis en in de buurt (op de ventweg parallel aan de Verkeersweg). ‘De Zin’ is ongeveer 10 minuten lopen vanaf het station.

Kosten
Deelname als representant: €20,00                                                         
Deelname als inbrenger van een loopbaanvraag: €85,00
(Indien je kunt declareren bij je werkgever, worden de kosten vermeerderd met 21% BTW)

Ben je coachee bij Nathurel, dan heb je gratis toegang tot de workshops en ben je te allen tijde welkom om een vraag voor te leggen of te leren van het representeren bij de vraag van een ander. Zie het als extra service. 
Ben je manager en heb je een medewerker met een loopbaanvraag dan kun je de eerste stap nu eenvoudig faciliteren.

Opgeven voor de workshop? 
Mail of bel mij karthurw55@gmail.com   06-81764649 (ook voor nadere informatie. Ben je van plan te komen? laat even weten)

Meer info en achtergronden vind je op de website van Nathurel 

Hoop je binnenkort te begroeten!

Arthur