Als je het ziet heb je het door!

 

 

Ik wil dat mijn medewerkers sterk in het werk staan. Hoe kan ik helpen?

Ik wil dingen veranderen. Dat lukt niet. Wat nu?

Ik doe dit werk al 10 jaar. Is dit alles?

Pak ik mijn verantwoordelijkheden wel?

Ik ben voortdurend in conflict met mijn werk wat nu?

Vroeger was het beter. Is dat zo?

Wat houdt mij toch tegen om de volgende stap te zetten?

 

Zo maar een paar vragen.  Misschien herken jij jezelf in één ervan of heb je een andere vraag. In elk geval zie je er graag een antwoord op. Dat antwoord beloven we niet. Wel een stap in het proces dat naar jouw antwoord leidt.

Een wandeling bestaat uit vele stappen. Zo ook in leven en loopbaan. Elke stap brengt je naar de volgende. Maar soms is het moeilijk om de volgende stap te zien en of te ervaren.

In de workshops loopbaanopstellingen is het mogelijk om die volgende stap te zien of te ervaren.

Wat is dat een loopbaanopstelling?

Het is een afgeleide van familieopstellingen. Bij een familieopstelling zoekt iemand uit de groep een aantal mensen die leden van zijn familie representeren. Samen met de begeleider stelt hij hen op in de ruimte en in relatie tot elkaar. Zodra de representanten hun plaats hebben ingenomen komt er informatie vrij over de mensen die zij representeren. Op die manier krijgen we door een familieopstelling een beeld over datgene wat er in het familiesysteem speelt. Soms is alleen kijken genoeg om inzicht te verwerven. Daarom: Als je het ziet heb je het door

Uit familieopstellingen zijn de organisatie opstellingen ontstaan. Bij organisatieopstellingen wordt ook gebruik gemaakt van representanten. Eenmaal in het veld komt er informatie beschikbaar over, het team, de afdeling, de klant, etc., etc.,

Een loopbaanopstelling ligt in het verlengde hiervan. Iemand die vragen heeft met betrekking tot zijn loopbaan kan een opstelling doen om te zien wat er in de loopbaan speelt. Zo krijgt de aanvrager een goed overzicht van de verschillende elementen, die zich in zijn of haar loopbaan manifesteren.

Door de terugkoppeling van de representanten ontstaan inzichten op een ander niveau. Ze raken het onderbewuste aan en doen daarmee een appel op het innerlijk weten.

 

Dus dat is er aan de hand met mijn werk! – Zo kan ik mijn plezier terugkrijgen!

Dat is de richting voor mijn ambitie! – Dit is de branche waar ik wil werken!

Zomaar een paar voorbeelden van inzichten die kunnen ontstaan bij het doen van een loopbaanopstelling.

Nathurel

Arthur van Vliet