Whats app is 7% communicatie

Whats app is een handige tool, maar in de verkeerde handen ga ik het haten.

Gebruiken doe ik het wel. Ik maak deel uit van verschillende groepen en die groepen communiceren met Whats app. Heel handig. We spreken er tijden af en praktische zaken. Oh wat handig en dat is ook zo totdat ………..

Totdat mensen, die zich niet realiseren dat je met enkel digitale taal over maar 7% van je communicatie mogelijkheden beschikt, de app gaan gebruiken voor inhoud. Dan gaat het mis!

Onlangs mocht ik een team coachen dat ook whats app gebruikte om praktisch zaken af te kaarten. Dat laatste was de bedoeling maar in de praktijk werd er menig inhoudelijke discussie gevoerd. Tja dan mis je toch die 93%. Eenmaal bij elkaar was er menig appel te schillen. Allemaal ontstaan door misinterpretatie en verkeerde accenten in het o zo handige appje.

Het bestaat dat mensen de communicatie met anderen kopiëren en delen met derden om daar een gelijk op te halen dat o zo belangrijk is.

Het kan erger. Het bestaat dat de communicatie hoofdzakelijk uit appen bestaat.

En zo bestaat het dat mensen vreselijke ruzie hebben vanwege communicatie in whats app. Standpunten worden ingenomen, muren opgetrokken en dat allemaal terwijl de toon van de muziek niet is gehoord, de ogen niet hebben gezien en de energie niet is gevoeld. laat staan dat de emotie is ervaren. Nee mensen dat repareer je niet met een emicon.

Spreek gerust de tijd af. Is de ander te laat zoek dan alsjeblieft 100% communicatie.

Als het om betrekking gaat!!!

Gij zult niet appen

Arthur van Vliet

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *