Spiegeltjes

De weg kwijt raken is makkelijker, dan hem terug vinden!

 

 

Pas die zegswijze eens toe op iemand in een outplacementtraject. Je zal zeggen:

 

‘Is het dan niet de baan kwijt raken en zien een nieuwe te vinden?’

 

In mijn ervaring geldt deze zegswijze wel degelijk voor mensen in een loopbaan of outplacementtraject. In alle gevallen kun je na de rouw pas op de plaats maken en gaan kijken of je niet al langer de weg kwijt was. In alle gevallen kun je door middel van goede loopbaancoaching de weg terug vinden.

Ik kan er over meepraten.

 

Toen ik zeventien was liep ik weg van huis en begon in de zorg.

 

Pas op mijn dertigste kreeg ik door dat ik had lopen dwalen.

 

Eindelijk luisterde ik naar mijn innerlijk kompas en begon de richting in te slaan die me paste. Dat deed ik rennend en gehaast. Er was geen tijd te verliezen. Verloren jaren moesten ingehaald. Naar de toneelschool., die als eerste van mijn jaar cum laude afronden. Hup het theater in. Bijverdienen als dramatherapeut, les geven, regisseren, spelen, opzij, opzij opzij…. Door heel veel te doen had niets focus. Opnieuw verdwaalde ik en het gevolg was een burned-out.

 

Vanaf dat moment deed ik alleen nog wat ik werkelijk de moeite waard vond en langzamer hand werd minder meer. Het heeft me mooie jaren opgeleverd.

 

Toch wist ik ook op die schijnbaar rechte weg te verdwalen. Stug volhouden, volharden met een heilig verklaard doel voor ogen. Niet goed zorgen voor mijzelf en daarmee voor mijn dierbaren. Ik moest worden geschopt voordat ik doorhad dat ik de weg was kwijtgeraakt. De weg kwijt raken was makkelijk gegaan. Hem terug vinden was ook deze keer een stuk lastiger.

 

Maar hier ben ik.

Ik help je om jouw verhaal te vinden en leer je om het te vertellen. De uitkomst? Al doende ben ik je spiegel en vinden we jouw weg.

 

In elk geval ben ik een loopbaancoach met een schat aan ervaring.

 

Vaak genoeg verdwaald.

 

 

Arthur van Vliet

 

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *