Presentatie training

 

Waarom deze presentatie training?

 Dank je wel voor deze boeiende presentatie! Ik ben een stuk wijzer. Mag ik je kaartje en kunnen we een afspraak maken?’

Hoe vaak krijg je een dergelijke of vergelijkbare reactie op een presentatie? Niet zo vaak als je zou willen? Regelmatig? Maar best fijn als dat vaker is? Vind je het sowieso lastig om te spreken in het openbaar? Dan wil jij leren presenteren.

In de trainingNathurel Presenteren’ combineren we jouw persoon als Presentator met het theaterambacht en presentatie-techniek. Het resultaat is dat je met je presentatie zult inspireren, geloofwaardiger zult zijn en dat je boodschap blijft hangen. Voor publiek, in de groep, aan tafel, bij netwerkbijeenkomsten en één op één, want pres(en)teren doe je overal!

Hoe doen we dat?

Er is veel aandacht voor jouw oorspronkelijkheid. Wie ben je en waar kom je vandaan. We leren je om deze oorspronkelijkheid in je presentatie te brengen en maken gebruik van storytelling. Daarmee kom je authentiek over en krijgt je boodschap een ‘certificaat van echtheid’.

Daarnaast is er aandacht voor non-verbale communicatie. Je leert om je eigen non-verbale communicatie te onderkennen. Daarbij maken we onderscheid tussen de non-verbaliteit van je fysiek en die van je stem. Door gebruik te maken van onze theaterachtergrond kunnen we je met veel verhelderende werkvormen inzicht geven in zowel jouw fysieke taal als die van je stem. Uniek aan dit onderdeel van de training is het werken met het neutrale masker. Feilloos wordt met het masker de non-verbale communicatie bloot gelegd.

Het masker dat onthult

 

Wanneer je dit inzicht hebt kun je jouw non-verbale communicatie versterken waarmee jouw boodschap overtuigender wordt. Je leert uitspraken van jezelf non-verbaal te onderstrepen en wordt congruenter bij het vertellen van je verhaal. Congruenter mag je gerust lezen als overtuigender en geloofwaardiger.

Een presentatie mag een feestje zijn. Als jouw presentatie een feestje is dan wordt jij en daarmee je verhaal niet vergeten. Sterker nog. Na dat feestje wordt om je kaartje gevraagd en wil men met je afspreken.

 

Hoe krijg je het voor elkaar om jouw presentatie een feestje te laten zijn?

Door:

 • jouw oorspronkelijkheid in je presentatie te brengen en authentiek te presenteren
 • Gebruik te maken van storytelling
 • jouw non-verbaliteit te kennen en er in de training mee te experimenteren.
 • in de training de lessen en de oefeningen over ruimtegebruik tot je te nemen.
 • de Statustransacties waarmee je kennis maakt te trainen.
 • te oefenen in focus en contact maken met jouw publiek.
 • door middel van je ready, steady en go voorbereiding te vlammen.
 • tot originele opbouw van je presentatie te komen en je daarbij te laten coachen.
 • je te oefenen in verhalen vertellen en je bij het bouwen van je presentatie te laten coachen.
 • te werken aan de kleur van je stem

 

Aan de kleur van je stem wordt veel aandacht gegeven

 

Daar waar dit in de theaterwereld de normaalste zaak van de wereld is, is het verbazend om te zien dat veel zakelijke presentatoren deze principes niet toe passen.

Door de training Nathurel presenteren te volgen krijg je de bouwstenen aangereikt om je presentatie een feest te laten zijn

Wil jij  zo nathurel kunnen Presenteren als een podium kunstenaar?

Neem dan contact op.

(De trainingen Nathurel presenteren en narratief presenteren worden vooral incompany verzorgt.)

(Het is ook mogelijk om onderdelen van de training te volgen. Bekijk de workshop  workshops )

Voor de Dentalbranche wordt de training bij Implacademy in Garderen verzorgt.

 

Programma

Het programma bestaat uit vijf aaneengesloten dagdelen en een overnachting.

Dag I:

9.00   uur       Presentatie van jezelf                                                                                                                                                                                                                                                          (vast stellen begin situatie werken aan oorspronkelijkheid)

10.00 uur       Doelen stellen

10.30 uur       Fantaseren over je doel (tweede presentatie)

11.00 uur       Non verbale communicatie I

11.30 uur       Non verbale communicatie II          (Neutraal masker)

12.30 uur       lunch

13.30 uur       De ruimte verklaard (trainen van het hanteren van de ruimte als communicatie middel)

15.00 uur       Status transacties (het trainen van de non-verbale vaardigheid in communicatie met de ander(en)

16.00 uur       Ready, steady, go! I (opbouw en modellen voor presentaties, schrijven en voorbereiden en doen! Derde presentatie)

18.00 uur       Diner

19.00 uur       Flair

(een flitsend avond programma waarin je voortdurend buiten je comfort zone jezelf presenteert. Je ontwikkeld hier de flair die je  nodig hebt  voor een inspirerende presentatie)         

Dag II

9.00 uur         Presentatie Stem

9.20 uur         Stemtraining (ontdek je stem en zijn resonantie gebieden)

10.30 uur       Training tekstbehandeling

12.00 uur       eindpresentatie Nathurel

12.30 uur       Lunch

13.30 uur       Eindpresentaties deelnemers

Trainer Nathurel presenteren

 

De trainer:

Arthur van Vliet heeft als Drijfveer bewonderen. Altijd zoekt hij in de ander precies dat wat hij kan bewonderen. Heeft hij dat te pakken (en dat doet hij snel) dan wakkert hij dat aan. Zo vindt hij samen met jou snel je  kracht in presenteren en maakt samen met jou die kracht groter en groter. Als gevolg daar van worden je eventuele mindere punten een regelrechte charme en ga je naar huis met een geheel eigen stijl.

Je hebt de bouwstenen voor een presentatie die ook een feest is.

Mag ik je kaartje en wanneer zullen we afspreken?

Investering per deelnemer

Vijf aaneengesloten dagdelen:  € 999,00       

Exclusief 21% BTW en additionele kosten

Wij staffelen wanneer u meerdere deelnemers aanmeld. Tweede deelnemer 20% korting, derde 30%, etc.

Incompany: € 3500,00       

Exclusief 21% BTW en reiskosten

 

U kunt uzelf of meerdere personen van uw organisatie aanmelden op een van de geplande training data.

 

 

  Wanneer u een of meerdere deelnemers heeft ingeschreven, ontvangt u een bevestiging van uw inschrijving op de training. U stuurt deze getekend terug in de bijgesloten retourenveloppe. Bij voldoende deelname krijgt u zes weken van te voren een bevestiging van de deelname met een bijgesloten factuur.

   

  Aanbevelingen presentatietraining Nathurel presenteren

  Arthur van Vliet is een meer dan inspirerende trainer en een “klein kunstenaar” op het gebied van het leren (echt) presenteren! Belangrijkste kwaliteiten: Aangenaam, Hoge integriteit, Creatief.
  Evert Slaman,

  De training “authentiek presenteren” is een inspirerende en vernieuwende training die me diepe inzichten heeft verschaft. Onconventioneel, soms confronterend maar zeer leerzaam met vele eye-openers. Arthur met zijn theaterachtergrond en ervaring weet je feilloos te wijzen op je aandachtspunten vanuit verschillende gezichtspunten.
  Al met al een waardevolle ervaring die op vele vlakken gebruikt kan worden. Zeer praktisch en ervaringsgericht. Een aanrader voor iedereen die zich meer bewust wil worden van zichzelf en wil weten hoe hij/zij krachtiger kan overkomen gewoon door zichzelf te zijn.
  Belangrijkste kwaliteiten: Fantastische resultaten, Deskundige, Hoge integriteit.

  Rindert M. Bijleveld, 
  Een aantal jaren geleden heb ik bij Arthur een intensieve, 2-daagse communicatie- en presentatietraining gevolgd. Met zijn ervaring als regisseur en toneelspeler, leerde Arthur ons veel meer dan in standaard trainingen gebruikelijk is. Het ging hier niet om het opzetten van een inhoudelijk goede presentatie, maar om de vorm. Dus vooral veel DOEN!  Arthur is zeer gedreven en enthousiast. De training was heel leuk en leerzaam. Belangrijkste kwaliteiten: Aangenaam, Deskundige, Creatief.

  Marjan Boos, 
  Bij Arthur leer je te presteren bij het presenteren. Confronterend, stimulerend en, dankzij het theater, veel techniek in huis zonder theatraal te worden. Een presentatie-training bij hem is zeer de moeite waard. Belangrijkste kwaliteiten: Aangenaam, Waar voor uw geld, Creatief

  Gert Laman QC, 

  Deze training “Echt Presenteren” is een echte aanrader, daar je in deze training de valkuilen die hebt ondekt in jou presentaties kan trainen in een kleine groep die dan feedback kan geven. Ook leer je in deze training andere (soms zeer simpele) technieken die erg handig zijn wanneer je presentaties geeft voor een groep of als je jezelf moet presenteren in een sollicitatie gesprek.

  Jan Somsen, Sales Operations & Escalations Manager, 
  Werkte bij een ander bedrijf tijdens de samenwerking met Arthur Van Vliet

  Communicatie en presentatie training krijgen van een professional zoals Arthur is zowel een feest als indrukwekkend, positief confronterend als enthousiasmerend met de ene eye-opener na de andere. Het gebruik van ruimte, lichaamshouding, focus, stemgebruik, gebruik van stilte, kortom alle non-verbale aspecten komen aan bod. Ik had nooit gedacht nog eens te zingen teneinde de ademhaling onder controle te krijgen.
  Voor een ieder die wil communiceren en pres(en)teren een aanrader. Zelden zo’n goede cursus gehad.

   

  Bel ons voor een afspraak of stuur een bericht … klik hier