Forum Theater of Verbeter Theater

De zaalHoe krijgt u het toch voor elkaar om met een grote groep mensen aan vaardigheden te werken? Er is zo weinig tijd. Er is aversie tegen al weer rollen spelen. Toch wilt u wel interactiviteit en betrokkenheid van uw medewerkers. Wat zou u graag in een klap een stuk verder zijn. Maar hoe?

Hoe? Variant 1

Een flinke zaal en Nathurel acteurs. Dat is wat u nodig heeft. De vaardigheid of situatie(s) die u anders wil worden aan uw medewerkers voorgespeeld. Uw medewerkers beschikken over toetertjes waarmee zij op elk gewenst moment de scene stil kunnen leggen. Alternatief gedrag wordt aan de acteurs voorgesteld die op grond van deze suggesties de scene over spelen. De moderator leidt het geheel in goede banen.

Hoe? variant 2

De voorstelling wordt op vooraf vastgestelde momenten onderbroken. In kleinere groepen worden mogelijke verbeteringen besproken die plenair worden teruggekoppeld. Hierna wordt de scene op grond van de overeengekomen verbeter punten over gespeeld.

Hoe? variant 3

De symposium variant. U krijgt een inleiding op uw onderwerp en een voorstelling of act waarmee het onderwerp zicht en voelbaar wordt gemaakt. Het publiek gaat in groepen uiteen en volgen een workshop over het onderwerp. Na het volgen van de workshop koppelen zij de ervaringen terug. Daarbij stimuleert Nathurel graag de vertaalslag waarbij de terugkoppeling creatief wordt omgezet. Vertalen in verhalen geeft verdieping.

Hoe? variant 4

In deze variant worden uw medewerkers allemaal als acteur ingezet. De medewerkers maken in sub-groepen zelf een scene waarin zij laten zien hoe de situatie kan worden verbeterd. Plenair worden de goede punten benoemd en verbeteringen aangebracht.