Wie zijn Nathurel

 

Arthur van Vliet NathurelArthur van Vliet

Arthur is de founder van Nathurel en heeft zijn roots in de zorg voor de beperkte medemens.

Later wordt hij theatermaker, trainer en loopbaancoach. Als hij de opleiding systemisch interveniëren bij het Heller Instituut aan zijn bagage toevoegt valt alles voor Arthur op zijn plek.

Er ontstaat een drie-eenheid die bestaat uit: 

Theatermaken trainen, coachen en opstellen 

Met de overeenkomst bij alle drie: ‘Als je het ziet heb je het door’ 

Arthur wil met Nathurel een spiegel zijn voor mensen en organisaties. Met als resultaat dat wanneer je het in de spiegel van Nathurel ziet, je het inderdaad ook door begint te krijgen.

De trainer in Arthur gebruikt veel muzische vormen om deelnemers in de spiegel te laten kijken.

De theatermaker helpt organisaties om de bedoeling compact te laten zien.

De loopbaancoach gebruikt beelden, opstellingen en verhalen om te laten zien wat het antwoord op loopbaan- vraagstukken zou kunnen zijn.

Voor Arthur komt het allemaal neer op: kijken luisteren en spiegelen. totdat je het door hebt. 

Presenteren

 

Nel van VlietNel

Na 5 jaar actief te zijn geweest als P&O adviseur in de Kinderopvang, is Nel samen met haar partner ‘Nathurel’ gestart. Daarin vervult ze de rol van ondersteuner, coach, adviseur en ontwikkelt ze trainingen en werkvormen.

Nel heeft een fascinatie voor de kern en vult dat aan met een groot gevoel voor waarheid. In gekleurd door haar jeugd is Nel altijd op zoek  in haarzelf en de ander.

Veel antwoorden en verklaringen heeft Nel gevonden in de astrologie die ze zes jaar heeft bestudeerd. In 1990 haalt ze het certificaat van astrologisch therapeut. Na jaren van graven in haarzelf en de ander voelt ze een grote behoefte aan lichtheid en spel.

Die vind Nel in het acteren. Later legt ze zich toe op het regisseren van voorstellingen en volgt ze de driejarige opleiding tot regisseur voor het amateur theater in Arnhem. Al snel herkent ze de kracht van theatrale werkvormen ook buiten het theater.

In 2013 rond Nel haar coach opleiding af. Haar klanten geeft ze mee:

Je kunt pas vliegen als je geworteld bent!

Henk KortHenk Kort 2

Na 15 jaar werkzaam te zijn geweest als fysiotherapeut / manueeltherapeut in de begeleiding / reactivering van mensen die op basis van chronische klachten in de WAO dreigden te komen en 10 jaar werkzaam als topsport coördinator binnen de atletiek, gymnastiek en bobsleeën eindverantwoordelijk voor het topsportbeleid en aansturen van coaches, startte Henk in 2009 zijn eigen adviesbureau Henk Kort Sport Management, gespecialiseerd in advisering op het gebied van sport, bewegen en gezondheid.

Sport is tenslotte niet persé een doel, maar heeft een belangrijke maatschappelijke functie.:

“In beweging, uit de zorg! “.

Clienten coachen en coaches coachen is een ervaring, die Henk meeneemt uit deze enerverende periode en nu toepast binnen Nathurel. Henk maakt daarbij gebruik van de gevalideerde vragenlijst gebaseerd op de principes van de psycholoog Carl Gustav Jung, de zg. Jungiaan Type Index (JTI).

De JTI brengt jouw persoonlijke voorkeuren op het gebied van communicatie, leren, teamrollen, werkstijlen, werkomgeving en (voor de samenwerking erg belangrijk) de wijze waarop jij het effectiefst gecoacht wordt in kaart. 

 

Flexibele schilKL_Loopbaanprofessional_RGB_800

Nathurel beschikt over een uitgebreid netwerk van NOLOC geregistreerde loopbaancoaches. Zo zorgen we er voor dat er meerdere coaches aan de klant kunnen worden voorgesteld.

 

Resultaat

  • Mensen bewegen, volgens plan, van werk naar werk
  • Presentaties zijn authentieker en effectiever
  • Mensen bewegen en zijn effectief in het bereiken van doelen
  • Kernwaarden en strategieën komen tot leven 

Visie

Bamboe werkt vijf jaar aan zijn wortelstelsel voor de eerste scheut boven de grond komt. Daarna is Bamboe onverwoestbaar. Mensen doen in hun kinderjaren hetzelfde. We noemen het oorsprong in plaats van wortelstelsel.

Mensen die oorspronkelijk handelen worden veelal authentiek genoemd. Authentieke mensen zijn beter in staat om vanuit hun waarden en kracht te handelen. In de rollen die bij hen passen zijn zij innoverend, bevlogen en veelal effectief.

Missie

Mensen en organisaties helpen bij het vinden en vertellen van het verhaal.

 

ornigramverhalenvindenenvertellen